BEZOEK DURBUY (en omgeving)

 

DE STAD DURBUY IN DE ARDENNEN
De Ardennen en Durbuy
In de Ardennen vind je Durbuy, gelegen aan de rivier de Ourthe. Dit is een geweldige plaats met een schitterende omgeving. In en rond Durbuy zijn er heel wat mogelijkheden tot ontspanning. Je kunt er wandelen, fietsen of joggen. Voor de avonturiers of diegenen die hun grenzen graag verleggen, zijn er verschillende buitensporten te beoefenen. Maar het kan nog spannender met een ballonvaart of helikoptervlucht. Natuurlijk is er ook nog de voortreffelijke gastronomie van de horeca in deze streek. Ontdek de Ardennen en Durbuy met je kinderen: er zijn geitenboerderijen, mini-golfparken en zwembaden.

Grotten van Hotton
De grotten van Hotton zijn gevormd door de eeuwenlange werking van rivierwater. U daalt af naar een enorme zaal waarin vele stalagmieten en stalagtieten in diverse kleuren zijn te bewonderen.

Wéris
Wéris is een van de 'Mooiste dorpen van Wallonië'. In het traditioneel ogende dorpje staan de vakwerkhuizen er vredig bij. Ontdek de charme tijdens een wandeling door de straten, stegen en paden. Bijzonder zijn twee dolmen en een stuk of twintig menhirs. In de buurt ervan zijn resten gevonden waaruit blijkt dat er in de 3de eeuw al mensen woonden.

Markt La Petite Batte in Bomal

Van Pasen tot november wordt er in Bomal elke zondagochtend een uitgebreide markt gehouden. Het is dé ontmoetingsplaats voor iedereen uit de omgeving. Langs de sfeervolle kades van de Ourthe en de Aisne is de markt met verse (streek)producten te vinden. De brocante en antiekmarkt is in een overdekt gedeelte in de hal van het Centre d'Animation Touristique.

Natuurpark Chlorophylle
In Dochamps (ten zuidoosten van Durbuy en ten noorden van La Roche) ligt een avontuurlijk bospark waar (grote) kinderen zich kunnen uitleven. Spectaculair is de wandeling via een loopbrug op vijftien meter hoogte langs de boomtoppen. Ook is er een grote speeltuin, natuurlijk van hout gemaakt! Tijdensde wandeling door het bos steekt iedereen er nog wat van op dank zij de informatieve panelen.

Het museum van het Ardennenoffensief
La Roche-en-Ardenne ligt vlakbij Durbuy en een bezoek aan deze levendige plaats is niet compleet zonder een bezoek aan het Museum van het Ardennenoffensief. In het grote museum zijn 120 poppen in Amerikaanse, Engelse, Duitse en Schotse uitrusting te zien. Ook zijn er vele voorwerpen die op het slagveld zijn gevonden te zien.

Labyrint in Barvaux
Elk jaar is er van begin juli tot en met september een maïslabyrint in Barvaux-sur-Ourthe. Steeds in een nieuw ontwerp, eerder waren het Alice in Wonderland en Kuifje als thema. De route wordt extra spannend gemaakt met spelletjes, grappen en leerzame zaken. U komt ook, tussen de hoge hagen van maïs (soms wel 2,5 meter!), acteurs tegen.

Wandelroutes

www.wandelroutes.org
www.routeyou.com

www.geocaching.com

Wat is geocaching?

Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS, al voor een paar honderd euro verkrijgbaar, bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet: www.geocaching.com.
Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de "cache" (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen.
Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend.
Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte u laat kennis maken met mooie plaatsen; natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.Fietsroutes

www.routeyou.com

Speeltuin

Durbuy adventure
5 euro
Labyrinth van Durbuy

vanaf 6/7 10h - 19h
volwassene: 13 euro

+3j: 10 euro

-3j: gratis
Plaines de jeux Bomal

place du beaujalais 1

6941 barvaux sur ourthe
L'île de l'oneux

rue Haute, 6990 Hotton

Bezienswaardigheden

De aquaria

rue haute 4

6990 Hotton

10h - 18h (1u30)

volw 7euro - kids 5 euro
Kinderboerderij 'La verte prairie'

rue de la Forge 38, Septon

tel 086 21 02 23
Open : het hele jaar

Alle dagen van 8u.30 tot 18u.30

zaterdag van 10 tot 18u en zondag van 10 tot 16u

Subtropisch zwembad

Fond sainte anne 3

6940 Bohon

9 - 19h
La petite batte - markt

zondagmorgen tot ongeveer 13u
Place de beaujalais 1, barvaux
Markten
Woensdagmorgen in Barvaux (3,5 km)
Vrijdagmorgen in Manhay, enkel in juli en augustus (20 km)
Zaterdagmorgen in Hotton, om de veertien dagen (13 km)
Zondagmorgen in Bomal (8 km) !! een aanrader !!